TUTU GRAND PRIX

MEDNARODNO BALETNO & KOREOGRAFSKO TEKMOVANJE

24. - 28. MAJ 2023

GLEDALIŠKA IN KONCERTNA DVORANA LENDAVA

MEDNARODNO BALETNO TEKMOVANJE & TEKMOVANJE KOREOGRAFSKIH MINIATUR TUTU GRAND PRIX 2023

Baletno tekmovanje za vse baletne plesalke in plesalce ter koreografe različnih starosti v različnih kategorijah

TUTU GRAND PRIX 2023 – slovensko & mednarodno baletno in koreografsko tekmovanje bo potekalo od 24. – 28. maja 2023 na Velikem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava. TUTU 2023 odpira vrata baletnim plesalkam in plesalcem ter koreografom, ne glede na njihovo nacionalnost. V različnih kategorijah SOLO, SKUPINA ter  KOREOGRAFIJA se lahko pomerijo učenke in učenci baletnih šol z osnovnim ali razširjenim programom, dijakinje in dijaki srednjih baletnih šol, študenti višješolskih in visokošolskih baletnih ustanov in profesionalni baletni plesalci ne glede na njihovo starost. TUTU GRAND PRIX, do letos TUTU, v letu 2023 ohranja kategorijo, ki smo jo poimenovali ZLATA, v njej pa se lahko pomerijo profesionalni baletni plesalci od 28 leta starosti dalje. Zlata kategorija je posebnost tekmovanja TUTU GRAND PRIX, saj večina baletnih tekmovanj uveljavljenim in izkušenejšim plesalcem, starim 28 let in več brez zgornje omejitve, tekmovanja ne omogoča. Če se v vseh ostalih SOLO in SKUPINA kategorijah baletnega tekmovanja TUTU GRAND PRIX ocenjujeta primarno tehnična in umetniška izvedba, se v Zlati kategoriji primarno ocenjujeta odrska prezenca in interpretacija. Novost letošnjega TUTU GRAND PRIX tekmovanja je kategorija MINI, ki omogoča tekmovanje plesalkam in plesalcem v starosti od 8 do 10 let. V vseh kategorijah, razen v kategorijah KOREOGRAFIJA, tekmovalci v letu 2023 tekmujejo po dvokrožnem tekmovalnem sistemu, prvi krog in finale, točke iz prvega kroga tekmovanja pa se seštevajo s točkami v finalu, kar je tudi posebnost TUTU GRAND PRIX-ja. Tako v prvem krogu kot v finalu tekmovanja se črtata dve oceni – najvišja in najnižja – dodeljeni s strani žirantov. V okviru tekmovanja koreografskih miniatur TUTU GRAND PRIX 2023 vključuje tri različne kategorije, in sicer XIII. KOREOGRAFIJA – SPODBUJANJE LASTNE USTVARJALNOSTI 10 – 14 LET, XIV. KOREOGRAFIJA – SPODBUJANJE LASTNE USTVARJALNOSTI 15 – 18 LET, s katerima želimo spodbujati mlade k čimprejšnjemu pričetku delovanja na področju baletne koreografije ter XV. KOREOGRAFIJA PROFESIONALNO. Zatorej, dobrodošli prav vsi baletni plesalci k sodelovanju na baletnem & koreografskem tekmovanju TUTU GRAND PRIX 2023!

TUTU GRAND PRIX 2023

O baletnem tekmovanju & tekmovanju koreografskih miniatur TUTU GRAND PRIX 2023

Lokacija 2023

Gledališka in koncertna dvorana Lendava

Časovnica 2023

Urnik TUTU GRAND PRIX  2023

Razpis 2023

O tekmovanju TUTU GRAND PRIX 2023

Rezultati 2023

Uvrstitve TUTU GRAND PRIX 2023

Prijavnice 2023

Prijavite se na TUTU Grand Prix 2023

Delavnice 2023

S člani strokovne žirije

Žirija 2023

O žirantih TUTU GRAND PRIX v letu 2023

TUTU skrbi za vas

Vse, kar je dobro vedeti

TUTU GRAND PRIX 2023

SKRBI ZA UDELEŽENCE TEKMOVANJA

Koristne informacije, ki so lahko v pomoč tekmovalcem in njihovim spremljevalcem

PRIHOD NA TEKMOVANJE

Ob prihodu na TUTU GRAND PRIX baletno tekmovanje & tekmovanje koreografskih miniatur 2023, se zglasite pri sprejemnem pultu v preddverju Gledališke in koncertne dvorane Lendava. Tam vas bo pričakalo prijazno osebje, ki bo izvedlo registracijo in vas napotilo v garderobe. Več informacij najdete v rubriki TUTU GRAND PRIX 2023 – TUTU 2023 SKRBI ZA VAS.

KOSILA NA TEKMOVANJU

V času poteka TUTU GRAND PRIX baletnega tekmovanja & tekmovanja koreografskih miniatur bomo poskrbeli, da boste lahko dobrih in poceni kosil deležni po sistemu catering v samem gledališču. Na voljo bodo tako mesne kot vegetarijanske jedi. Naročilnico za kosila kot ostale informacije najdete na spletni strani TUTU GRAND PRIX 2023 – TUTU 2023 SKRBI ZA VAS.

NAMESTITEV NA TEKMOVANJU

Za čas trajanja TUTU GRAND PRIX baletnega tekmovanja & tekmovanja koreografskih miniatur udeležencem tekmovanja predlagamo več namestitivenih kapacitet. Ene se nahajajo bližje gledališču, druge dlje. Vse informacije kot povezave do ponudnikov nočitvenih kapacitet lahko najdete na spletni strani: TUTU GRAND PRIX 2023 – TUTU 2023 SKRBI ZA VAS.