Gustavo Bassera Quintans namest Mária Radačovskýega v žiriji TUTU GRAND PRIX 2023
TUTU GRAND PRIX 2023

Mário Radačovský je bil zaradi službenih obveznosti primoran odpovedati sodelovanju v žiriji TUTU GRAND PRIX 2023. Nadomestil ga bo baletni mojster in pedagogo Gustavo Bassera Quintans. 

Gustavo Bassera Quintans je rojen v Braziliji, kjer je pri 11 letih pričel z baletnim izobraževanjem v gledališču Theatro Santa Roza, João Pessoa. Tri leta kasneje se je preselil v London v Združenem kraljestvu, kjer je prejel štipendijo za nadaljevanje šolanja na Baletni akademiji Urdang, 

leto kasneje pa se je pridružil Kraljevi baletni šoli (Royal Ballet school), na kateri je diplomiral leta 2000 z odliko. Po diplomi je bil naslednji dve leti gostujoči solist Nacionalnega Irskega baleta in Baletnega ansambla Creations. Njegov repertoar med drugim vključuje Franza (Coppelia), Pesnika (Les Sylphides), Festival cvetja v Genzanu in številne druge. Leta 2003 se je Gustavo kot solist pridružil Nacionalnemu baletu v Brnu, Češka republika, kjer je plesal glavne vloge v vseh delih klasičnega, neoklasičnega in modernega baletnega repertoarja, ki jih je imel ansambel na sporedu. Leta 2010 je v Brnu postal baletni mojster, danes pa kot gostujoči baletni pedagog deluje tudi na Japonskem, v Južni Koreji, Braziliji, Estoniji, na Irskem in v Avstriji.